Ženski pevski zbor Perunike

Ženski pevski zbor Perunike deluje pod okriljem Društva Fran Govekar Ig, njegovi začetki pa segajo v leto 1998. Pevke vztrajajo že več kot 20 let in v vseh teh letih je zbor kvalitetno zorel. Sprva so repertoar zbora predstavljale predvsem ljudske pesmi, z leti pa se je glasbeni izbor razširil na vse žanre zborovske glasbe. Velik del programa še vedno zavzemajo slovenske ljudske pesmi in ljudske pesmi drugih narodov, v zadnjih letih pa zbor posega tudi po drugih vse bolj zahtevnih glasbenih zvrsteh. To so: sakralna glasba, odlomki iz muzikalov, gospel, novejše skladbe mlajših slovenskih in tujih skladateljev ter priredbe domače in tuje popularne glasbe.

Zbor vsako leto sodeluje na občinskih in območnih revijah, ob koncu vsake sezone pa celoletno delo predstavijo občinstvu na letnih koncertih. Poleg nastopov v domači občini se zbor z veseljem odzove na povabila iz drugih krajev v  Sloveniji.  Še posebej so ponosni na to, da so našo pesem ponesli tudi čez meje domovine. Gostovali so v Globasnici in Salzburgu, v Repentaboru in dvakrat v Bruslju.

Pevke

• I. sopran: Jelka Modic, Jožica Kovačič, Lojzka Švigelj, Majda Goli, Marija Rupert, Vesna Mencej.
  • II. sopran: Emiljana Meglič, Marinka Platnar, Mateja Seibert, Mihela Mavec.
  • I. alt: Beti Mišič, Branka Kristan, Danica Bivec, Jelka Piškurič, Sonja Žagar.
  • II. alt: Ana Cimperman, Irena Petrovčič, Marina Štrumbelj, Milanka Debevec.

Zborovodkinja Kristina Štemberger

Pred štirimi leti je vodenje zbora prevzela zborovodkinja Kristina Štemberger. Leta 2018 je zaključila magistrski študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svoje znanje uspešno predaja pevkam, kar se odraža na glasovnem in interpretacijskem napredovanju zbora, visoke cilje pa si zastavljajo tudi za prihodnost.

junij 21, 2019

»Jakob Aljaž« v Knjižnici Grosuplje

Članice in člani gledališke skupine DFG smo z recitalom o Jakobu Aljažu aprila gostovali v Knjižnici Grosuplje. Za osnovo smo vzeli roman Ivana Sivca z naslov Triglavski kralj, v katerem pripoveduje zgodbo duhovnika, skladatelja in pisatelja Jakoba Aljaža.
junij 21, 2019

Pomladna simfonija Perunik

Pevke ženskega pevskega zbora Perunike smo navdušene in polne pričakovanj pripravljale slavnostni koncert ob 20-letnici glasbenega poustvarjanja. Morda 20 let ni slišati veliko, a dogajanje v zboru je bilo zelo pestro – zapuščale so nas pevke, prihajale so nove, menjali so se zborovodje, vrstili so se številni nastopi in gostovanja doma in v tujini.
januar 21, 2019

Božični koncerti ŽPS Perunike

Vsako leto znova nas božično-novoletni čas preplavi z občutki miru, pričakovanja in duhovnosti. Take so tudi pesmi, ki jih spet obudimo in z njimi na božičnih koncertih pričaramo praznično vzdušje in čarobnost Božiča.