Ženski pevski zbor Perunike

Ženski pevski zbor Perunike deluje pod okriljem Društva Fran Govekar Ig, njegovi začetki pa segajo v leto 1998. Pevke vztrajajo že več kot 20 let in v vseh teh letih je zbor kvalitetno zorel. Sprva so repertoar zbora predstavljale predvsem ljudske pesmi, z leti pa se je glasbeni izbor razširil na vse žanre zborovske glasbe. Velik del programa še vedno zavzemajo slovenske ljudske pesmi in ljudske pesmi drugih narodov, v zadnjih letih pa zbor posega tudi po drugih vse bolj zahtevnih glasbenih zvrsteh. To so: sakralna glasba, odlomki iz muzikalov, gospel, novejše skladbe mlajših slovenskih in tujih skladateljev ter priredbe domače in tuje popularne glasbe.

Zbor vsako leto sodeluje na občinskih in območnih revijah, ob koncu vsake sezone pa celoletno delo predstavijo občinstvu na letnih koncertih. Poleg nastopov v domači občini se zbor z veseljem odzove na povabila iz drugih krajev v  Sloveniji.  Še posebej so ponosni na to, da so našo pesem ponesli tudi čez meje domovine. Gostovali so v Globasnici in Salzburgu, v Repentaboru in dvakrat v Bruslju.

Pevke

  • I. sopran: Jelka Modic, Jožica Kovačič, Lojzka Švigelj, Majda Goli, Marija Rupert, Vesna Mencej.
  • II. sopran: Emiljana Meglič, Marinka Platnar, Mateja Seibert, Mihela Mavec.
  • I. alt: Beti Mišič, Branka Kristan, Danica Bivec, Jelka Piškurič, Sonja Žagar.
  • II. alt: Ana Cimperman, Irena Petrovčič, Marina Štrumbelj, Milanka Debevec.

Zborovodkinja Kristina Štemberger

Pred štirimi leti je vodenje zbora prevzela zborovodkinja Kristina Štemberger. Leta 2018 je zaključila magistrski študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svoje znanje uspešno predaja pevkam, kar se odraža na glasovnem in interpretacijskem napredovanju zbora, visoke cilje pa si zastavljajo tudi za prihodnost.

Novice in dogodki

18 novembra, 2021

30 let Društva Fran Govekar Ig

V letu 2022 Društvo Fran Govekar praznuje 30 let
8 januarja, 2020

Koncert božičnih pesmi RADOST IN MIR

Vabljeni na koncert božičnih pesmi RADOST IN MIR v soboto, 18. 1. 2020, ob 18. uri v cerkvi sv. Martina na Igu.
19 decembra, 2019

Koncert božičnih pesmi

Društvo Fran Govekar Ig in Župnija Ig vabita na KONCERT BOŽIČNIH PESMI! Naj božične melodije polepšajo božični čas in prehod v novo leto!
17 decembra, 2019

11. koncert Na zdravje

.Že 11. smo izvedli koncertu napitnic in zdravljic z naslovom Na zdravje. Čeprav ižanska občina ni ravno vinorodna, pa smo preko farnega zavetnika sv. Martina povezani z vinom in martinovanjem malo drugače.