Ženski pevski zbor Perunike

Ženski pevski zbor Perunike deluje pod okriljem Društva Fran Govekar Ig, njegovi začetki pa segajo v leto 1998. Pevke vztrajajo že več kot 20 let in v vseh teh letih je zbor kvalitetno zorel. Sprva so repertoar zbora predstavljale predvsem ljudske pesmi, z leti pa se je glasbeni izbor razširil na vse žanre zborovske glasbe. Velik del programa še vedno zavzemajo slovenske ljudske pesmi in ljudske pesmi drugih narodov, v zadnjih letih pa zbor posega tudi po drugih vse bolj zahtevnih glasbenih zvrsteh. To so: sakralna glasba, odlomki iz muzikalov, gospel, novejše skladbe mlajših slovenskih in tujih skladateljev ter priredbe domače in tuje popularne glasbe.

Zbor vsako leto sodeluje na občinskih in območnih revijah, ob koncu vsake sezone pa celoletno delo predstavijo občinstvu na letnih koncertih. Poleg nastopov v domači občini se zbor z veseljem odzove na povabila iz drugih krajev v  Sloveniji.  Še posebej so ponosni na to, da so našo pesem ponesli tudi čez meje domovine. Gostovali so v Globasnici in Salzburgu, v Repentaboru in dvakrat v Bruslju.

Zborovodkinja Brigita Gregorčič Lenarčič

Leta 2021 je vodenje zbora prevzela Brigita Gregorčič Lenarčič. Z glasbo se ukvarja ljubiteljsko. Zaključila je Orglarsko šolo v Ljubljani in solo petje na glasbeni šoli v Kočevju. Vodila je več cerkvenih in šolskih pevskih zborov ter kot pevka sodelovala v številnih pevskih sestavih, med drugim tudi pri APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani in Ljubljanskih madrigalistih.