Odrasla gledališka skupina Pod odrom

Gledališka skupina Pod odrom je začela s svojim delovanjem v sezoni 2006/07 pod vodstvom Jožeta Voznyja. Zaigrali so Nušičevi enodejanki Analfabet in Oblast.

V letih 2009 do 2011 so igralke pod vodstvom Alenke Jeraj premierno uprizorile komedijo Jeklene magnolije, s katero so gostovale po Sloveniji. Tu se je že izoblikovala nova skupina igralk, ki je nakazovala aktivnosti tudi v prihodnje. Ko se je ekipa razširila z nekaj moškimi, so v sezoni 2011/12 na oder postavili Partljičevo komedijo Štajerc v Ljubljani, s katero so uspešno gostovali po Sloveniji. Nadaljevali so s komedijo Poročil se bom s svojo ženo, aprila 2018 pa premierno uprizorili komedijo Dohodnina.

Pripravili so tudi predstavitev Karla Dežmana, ki govori o velikanski najdi, odkritju kolišč na Ljubljanskem barju, priložnostno pa zaigrajo različne skeče (Joj, moja glava, Ženski pogovori…). Člani skupine sodelujejo tudi pri predstavi Koliščarji z Velikega jezera.

Režiserka ALENKA JERAJ

Alenka Jeraj se že od šolskih let ljubiteljsko ukvarja z gledališčem. V času šolanja na Gimnaziji Poljane je obiskovala zasebno igralsko šolo Barice Blenkuš in se ob zaključku šolanja podala na sprejemni izpite na Akademijo za gledališče, radio in televizijo smer dramska igra. Pri tem je bila neuspešna, zaradi česar pa ni izgubila veselja do gledališča. Morda bi imela več sreče na smeri režija. Še več. Ugotovila je, da bo to raje njen hobi, kot pa poklic. Tako že vrsto let režira predstave v okviru gledališke skupine Društva Fran Govekar Ig.

Novice in dogodki

18 novembra, 2021

30 let Društva Fran Govekar Ig

V letu 2022 Društvo Fran Govekar praznuje 30 let
11 oktobra, 2019

Koncert Na zdravje

Društvo Fran Govekar Ig in Gostilna hram vabita ob prazniku sv. Martina na 11. koncert Na zdravje in Martinove dobrote. Z glasbo in poezijo bodo praznik trte in vina počastili članice in člani Društva Fran Govekar Ig z gosti. Za to priložnost Vam v gostilni Hram na Igu ponujamo dva menija po enotni ceni 16 € na osebo!
13 avgusta, 2019

Smeh je pol zdravja

Članice in člani Odrasle gledališke skupine Pod odrom popestrijo razne dogodke s priložnostnimi skeči.
15 marca, 2018

Premiera komedije Dohodnina

Premierna uprizoritev je bila v petek, 6. aprila 2018, v dvorani na Golem, igralci pa so nato komedijo ponovili na Lavrici, Škofljici, V Notranjih Goricah, Podpeči in Velikih Laščah.