januar 8, 2020

Koncert božičnih pesmi RADOST IN MIR

Vabljeni na koncert božičnih pesmi RADOST IN MIR v soboto, 18. 1. 2020, ob 18. uri v cerkvi sv. Martina na Igu.
januar 31, 2020

Koncert božičnih pesmi na Dobravici

Božič je danes zagotovo najbolj priljubljen praznik, katerega praznovanje se je od začetkov do danes zelo spremenilo. V krščanskem svetu pa Božič velja za drugi najpomembnejši praznik, takoj za Veliko nočjo. Takšen je bil uvod v koncert božičnih pesmi, ki ga je Moški pevski zbor Ig pripravil v cerkvi sv. Gregorja na Dobravici.
december 19, 2019

Voščilo

december 18, 2019

Novembrski Govekarjev večer

Marija Starič, članica Kulturno-zgodovinskega društva Rusalka, je v ponedeljek, 11. novembra 2019, na Govekarjevem večeru, predstavila svojo knjigo Med visoke trave bi šla. Njen prvenec in obenem avtobiografsko delo je rezultat izliva njene duše na papir.
december 17, 2019

11. koncert Na zdravje

.Že 11. smo izvedli koncertu napitnic in zdravljic z naslovom Na zdravje. Čeprav ižanska občina ni ravno vinorodna, pa smo preko farnega zavetnika sv. Martina povezani z vinom in martinovanjem malo drugače.
november 12, 2019

Govekarjev večer

Marija Starič bo predstavila svoj prvenec, avtobiografijo z naslovom Med visoke trave bi šla. Zapeli nam bodo pevci Moškega pevskega zbora Ig. Odprli bomo razstavo slik Likovne skupine Društva Fran Govekar Ig z naslovom Ptice.
oktober 23, 2019

Koliščarski tabor 2019

Tudi letos smo povabili otroke, stare od 8 do 13 let, da skupaj z nami spoznajo nekdanje prebivalce Ljubljanskega barja, koliščarje.
oktober 23, 2019

Uspešno izveden 10. Koliščarski dan

Prvi julijski vikend je Društvo Fran Govekar Ig organiziralo dvodnevno strokovno ekskurzijo – tokrat smo se podali do prazgodovinskih kolišč v bližini Gardskega jezera in se mdr. udeležili odprtja prenovljene koliščarske razstave ob Ledrskem jezeru ter se udeležili mednarodne regate deblakov.
oktober 11, 2019

Koncert Na zdravje

Društvo Fran Govekar Ig in Gostilna hram vabita ob prazniku sv. Martina na 11. koncert Na zdravje in Martinove dobrote. Z glasbo in poezijo bodo praznik trte in vina počastili članice in člani Društva Fran Govekar Ig z gosti. Za to priložnost Vam v gostilni Hram na Igu ponujamo dva menija po enotni ceni 16 € na osebo!
oktober 11, 2019

Govekarjev večer

Od 7. do 11. oktobra je teden otroka, zato se bomo na oktobrskem Govekarjevem večeru posvetili otroški poeziji. Odprli bomo razstavo slik članice Likovne skupine Društva Fran Govekar Ig z naslovom Kovinski predmeti.