Moški pevski zbor Ig

Prva pobuda za ustanovitev pevskega zbora se je porodila 28. septembra 1984 med delavci takratnega podjetja Mizarstvo Ig. Akcija je stekla zelo hitro in že 2. novembra istega leta je bil ustanovni sestanek. Vodenje zbora je prevzel Anton Glavan, učitelj na OŠ Ig, danes že pokojni. Zbor je od leta 1996 do danes vsako leto izvedel samostojni koncert. Na koncu sezone 1999/2000 je prišlo v zboru do spremembe, kajti gospod Glavan je prenehal z aktivnim delom kot zborovodja MO PZ Ig. Zbor je uspešno vodil polnih 16 let, za kar so mu pevci še vedno neizmerno hvaležni. Jeseni leta 2000 je delo zborovodje prevzel Mirko Merzel, ki je zbor vodil 8 let, ko je vodenje zbora prevzel Štefan Balažic. Zadnja leta zbor ponovno vodi Mirko Merzel. Zbor sledi tradiciji prejšnjih let in se aktivno udeležuje vseh nastopov in proslav v občini Ig, vseh revij pevskih zborov v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, gostuje med Slovenci doma in po svetu, pogosto pa se udeleži tudi tabora pevskih zborov v Šentvidu pri Stični.

Ob 25- in 30-letnici delovanja je Moški pevski zbor Ig priznanje Občine Ig.

januar 8, 2020

Koncert božičnih pesmi

Vabljeni na koncert božičnih pesmi v soboto, 11. 1. 2020, ob 19. uri na Dobravico.
december 19, 2019

Koncert božičnih pesmi

Društvo Fran Govekar Ig in Župnija Ig vabita na KONCERT BOŽIČNIH PESMI! Naj božične melodije polepšajo božični čas in prehod v novo leto!
december 17, 2019

11. koncert Na zdravje

.Že 11. smo izvedli koncertu napitnic in zdravljic z naslovom Na zdravje. Čeprav ižanska občina ni ravno vinorodna, pa smo preko farnega zavetnika sv. Martina povezani z vinom in martinovanjem malo drugače.
oktober 11, 2019

Koncert Na zdravje

Društvo Fran Govekar Ig in Gostilna hram vabita ob prazniku sv. Martina na 11. koncert Na zdravje in Martinove dobrote. Z glasbo in poezijo bodo praznik trte in vina počastili članice in člani Društva Fran Govekar Ig z gosti. Za to priložnost Vam v gostilni Hram na Igu ponujamo dva menija po enotni ceni 16 € na osebo!