Literarno glasbena skupina

V Literarno glasbeno skupino so vključeni pesniki in glasbeniki. Skupino vodi Alenka Jeraj.

Skupina prireja literarne večer in večer poezije, izdali pa so tudi tri pesniške zbirke Na krilih, Ujet med te kristale in Lovim utrinke svetlobe. Konec leta 2008 je izšla pesniška zbirka Na poti do sebe avtorice Alenke Jeraj. V prihodnje pa bodo izšle v okviru društva tudi avtorske zbirke drugih pesnikov. Redno se udeležujejo srečanj pesnikov v in izven občine Ig.

Pripravljajo program za redne mesečne Govekarjeve večere, ki potekajo od leta 2009. Na večerih občasno predstavijo svojo poezijo ali pa v svojo sredo povabijo različne goste. Glasbeniki z igranjem kitare, harmonike, violine in klavirja popestrijo literarne večere in ostale prireditve, ki jih društvo organizira.

Skupina izvaja tudi projekt Pomembni Ižanci, v sklopu katerega sta bili pripravljeni razstavi in izvedeni prireditvi o življenju in delu pisatelja, dramatika in kulturnega delavca Frana Govekarja ter zbiratelja slovenskih narodnih pesmi Franca Kramarja.

november 12, 2019

Govekarjev večer

Marija Starič bo predstavila svoj prvenec, avtobiografijo z naslovom Med visoke trave bi šla. Zapeli nam bodo pevci Moškega pevskega zbora Ig. Odprli bomo razstavo slik Likovne skupine Društva Fran Govekar Ig z naslovom Ptice.
oktober 11, 2019

Govekarjev večer

Od 7. do 11. oktobra je teden otroka, zato se bomo na oktobrskem Govekarjevem večeru posvetili otroški poeziji. Odprli bomo razstavo slik članice Likovne skupine Društva Fran Govekar Ig z naslovom Kovinski predmeti.
oktober 7, 2019

Večer, posvečen Francu Kramarju

Člani Društva Fran Govekar Ig so v petek, 27. septembra – na 129. obletnico rojstva Franca Kramarja – v Strahomerju pripravili večer posvečen temu ižanskemu rojaku.
junij 21, 2019

Govekarjev večer

Govekarjev večer v odsevu polemično zasnovanega literarno zgodovinskega dela Boruta Koruna in likovnih izpovedi Ivanke Demšar V Centru Iga se je najprej odvijal klopčič pogovora med gostom večera Borutom Korunom in moderatorko Boženo Števančec. Za glasbeni predah je poskrbel mladi pianist Jakob Merzel.