Mladinska gledališka skupina Pod odrom

Gledališka skupina Pod odrom je začela s svojim delovanjem v sezoni 1991/92, ko se je predstavila s komedijo Picko in Packo. Od takrat so zaigrali še komedijo Nevesta iz Amerike, komedijo Toneta Partljiča Gospa poslančeva, kasneje pa je skupina za nekaj let prenehala z delovanjem.

Nekoliko osvežena ekipa je v sezoni 2007/08, pod režisersko taktirko Alenke Jeraj uprizorila fantastično mladinsko komedijo Noč, ko je posijalo sonce, s katero so gostovali po bližnji in daljni okolici in se udeležili območnega srečanja otroških lutkovnih in gledaliških skupin.

V sezoni 2008/09 so pripravili komedijo Alenke Goljevšček Čudežni kamen. Marca 2012 so zaigrali komedijo Grozni Gašper, s katero so se udeležili srečanja mladinskih gledaliških skupin in Festivala Najdihojca v Velikih Laščah. Več let zapored so uprizorili Mavrico abecede; sklop pesmi, glasbenih točk in poezije na temo šole, otrok, staršev, narave … marca 2016 so zaigrali mladinsko predstavo Detektiv Zdravc, kasneje pa Mamica se nikoli ne pokvari in Mamici se je pokvarila ura. V letu 2019 so pripravili komedijo Moja mami je tumač stara.

Igralke in igralci občasno zaigrajo kak skeč (V šoli), sodelujejo pa tudi v predstavi Koliščarji z Velikega jezera.

Vsako leto otroci sodelujejo v Podkrimskem pustnem karnevalu.

Režiserka ALENKA JERAJ

Alenka Jeraj se že od šolskih let ljubiteljsko ukvarja z gledališčem. V času šolanja na Gimnaziji Poljane je obiskovala zasebno igralsko šolo Barice Blenkuš in se ob zaključku šolanja podala na sprejemni izpite na Akademijo za gledališče, radio in televizijo smer dramska igra. Pri tem je bila neuspešna, zaradi česar pa ni izgubila veselja do gledališča. Morda bi imela več sreče na smeri režija. Še več. Ugotovila je, da bo to raje njen hobi, kot pa poklic. Tako že vrsto let režira predstave v okviru gledališke skupine Društva Fran Govekar Ig.